50 דוגמאות לאתרים מבוססי עיצוב מגיב/גמיש

שבוע שעבר פירסמתי פוסט שעוסק בנושא עיצוב מגיב / עיצוב גמיש מה זה? ואיך משתמשים בזה? , למי שטרם שמע על המונח עיצוב גמיש/מגיב אני ממליץ לבקר בפוסט הקודם שמתמצת את הנושא.

ציטוט קצר על ההגדרה:

עיצוב מגיב או עיצוב גמיש (Responsive Design) – עד היום לא בחרו שם רשמי בשפה העברית למונח הזה, מדובר בעיצוב שמגיב בהתאם לסביבה ורזולוציה שבה הגולש נמצא, לצורך העניין הרזולוציה במסך מחשב בגודל 22 אינץ שונה מהרזולוציה שיש באייפון / באייפד כנ"ל גם אם נטה את האייפון / אייפד לרוחב נקבל רזולוציה נוספת  ולכן יש צורך לבצע התאמה של האתר להתקנים אלו כדי שאנחנו ההגולשים נוכל לנווט ולגלוש בקלות באתר מהתקנים השונים, את הזיהוי של ההתקנים מבצעים באמצעות שורת קוד ב-CSS, שיודעת לזהות מאיזה התקן ורזולוציה הגולש הגיע ובהתאם לכך לבחור את תצוגת האתר המתאימה ביותר.

בעקבות ההתעניינות רבה של גולשים בנושא, נוצר הפוסט הבא מתוך סדרה של פוסטים שיבואו בעתיד שיעסקו  וילמדו אתכם את כל מה שתצרכו לדעת בשביל ליצור אתר מבוסס עיצוב מגיב/גמיש משלכם, הפוסטים יעזרו לכם להבין את החשיבה והמיתולוגיה שעומדת מאחורי האפיון, התכנון והעיצוב של אתר כזה שתיצור חווית משתמש תקינה לגולשים וכמובן כיצד ניגשים ליצור אותו מבחינה עיצובית ופיתוחית (כן נלכלך את הידיים קצת עם קוד).

בהמשך הפוסט תוכלו לראות מדגם של 50 אתרים שעושים שימוש בעיצוב מגיב/גמיש בצורה מדהימה ונכונה, תוך התייחסות נכונה לכל האספקטים שצריך לקחת כאשר מבצעים המרה מרזולוציות שונות. אני אישית נהנתי לראות את ההמרה מהאתר הגדול לאתר הכי קטן (שדורש לא מעט השקעה וחשיבה) שמותאם לתצוגת אייפונים וטלפונים.

דוגמאות לעיצוב מגיב

Simon Collison

Andersson-Wise Architects

Stephen Caver

Sparkbox

קרא עוד >>

שוחחו איתי אונליין

דצמבר 2011
א ב ג ד ה ו ש
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031